Skip navigation
Welcome, Guest! Please Login or Join

Loading...

Nightman vs. Justice Incarnate Teaser/Demo - 2/25/11

Nov 12, 2009 at 10:38:05 AM
Mario's Right Nut (350)
avatar
(Cunt Punch) < Bowser >
Posts: 6576 - Joined: 11/21/2008
Texas
Profile

11/12/09
Lookin' good.  Don't steal it or I won't post any more as I make progress.  Don't ruin it for everyone.  Should work up through the neck of the ship.  Still needs some debugging.  Use Start or Select to open the doors.

Thanks to all the people who have been helping me along!  You guys rock.

12/16/09
UPDATE:
Added randomly moving enemies and collision detection.  Still doesn't do much, but I recently acquired some sprites, new ideas, and animation tips.  We're moving along!  It should crap out in the same place as the last one.  Don't want nobody peaking!

5/8/10
UPDATE: 
I made some YouTube videos of my progress. 





6/29/10
UPDATE:
Another YouTube video of Level 1.  VERY beta.


2/1/11
UPDATE:
YouTube vide of Level 2.  Still minus sprites:








2/25/11
UPDATE:
Level 3 runs.  New ninja wall grab and cealing hang features. 



-------------------------

This is my shiny thing, and if you try to take it off me, I may have to eat you.

Check out my dev blog.



Edited: 02/25/2011 at 11:57 AM by Mario's Right Nut

Nov 12, 2009 at 10:47:36 AM
Paul (224)
avatar
(Paul ) < Bonk >
Posts: 17054 - Joined: 07/02/2007
Tennessee
Profile
Can you post a screenshot please? It doesnt look quite right in Nestopia, so I wanna compare what I'm seeing with what I should see.

Nov 12, 2009 at 10:47:49 AM
Mr. Gimmick (49)
avatar
(Gimmick, Mr.) < King Solomon >
Posts: 4710 - Joined: 08/19/2007
Other
Profile
It  glitches out in nestopia, the screen is all scrambled. Dunno if it works in another emulator or not tho.

Nov 12, 2009 at 10:58:20 AM
Mario's Right Nut (350)
avatar
(Cunt Punch) < Bowser >
Posts: 6576 - Joined: 11/21/2008
Texas
Profile

This is what it should look like in the first room...and the emulator that I've been using.

0


-------------------------

This is my shiny thing, and if you try to take it off me, I may have to eat you.

Check out my dev blog.


Nov 12, 2009 at 11:03:06 AM
NationalGameDepot (279)
avatar
(Dr. NGD) < Bonk >
Posts: 15285 - Joined: 08/16/2006
Tennessee
Profile
FCEUltra is by far the best emulator choice, I don't know why you guys anything else. I can't wait to try this out when I get home from work.
~~NGD

-------------------------
Proud replier of post #1000 in the infamous Joel thread

Nov 12, 2009 at 11:17:36 AM
Paul (224)
avatar
(Paul ) < Bonk >
Posts: 17054 - Joined: 07/02/2007
Tennessee
Profile
Dont trash talk about Nestopia NGD.. .

Nov 12, 2009 at 11:18:36 AM
nesworld (45)
avatar
(Martin Nielsen) < Meka Chicken >
Posts: 906 - Joined: 08/04/2007
Denmark
Profile
Yay for Nightman! :-)

-------------------------


Longtime webmaster of nesworld.com 
Author of a near complete N64 release list http://www.nesworld.com/n64releaselist.php
 
N64 Wanted List:
-----------------------------------------------------------
Clayfighters 63 1/3: Sculptor's Cut (I)
StarCraft 64 (CIB) - PAL
Worms Armageddon (CIB) - NTSC
Legend of Zelda: Majora's Mask (Grey NFR Cart)

 
 

Nov 12, 2009 at 11:19:31 AM
albailey (55)
avatar
(Al Bailey) < Lolo Lord >
Posts: 1522 - Joined: 04/10/2007
Ontario
Profile
Holy crap. Well done. You're way further along than I realized.
Are you using 4-screen mirroring?
Al

-------------------------

My Gameboy collection  97% complete.          My N64 collection   88% complete



 My Gamecube collection  99% complete        My NES collection   97% complete


Nov 12, 2009 at 11:21:49 AM
Mario's Right Nut (350)
avatar
(Cunt Punch) < Bowser >
Posts: 6576 - Joined: 11/21/2008
Texas
Profile
^^ I still haven't figured out what the mirroring does. All I know is that after 3+ months, it works and I'm happy.

-------------------------

This is my shiny thing, and if you try to take it off me, I may have to eat you.

Check out my dev blog.


Nov 12, 2009 at 11:22:45 AM
Sivak (40)
avatar
(Sivak -) < Kraid Killer >
Posts: 2344 - Joined: 05/04/2007
Ohio
Profile
Actually, Nestopia is a more accurate one. FCE is better, in terms of play use. The game doesn't run right in Nestopia and pretty much doesn't run at all in Nintendulator, which is regarded as the most accurate emulator.

If you are concerned with having it run on real hardware, then you definitely need to address these points.

Just wondering: Why MMC1?

-------------------------
My website: Here

Battle Kid 2 demo videos: Playlist
Battle Kid demo videos: Playlist

Check out my current: Want list
Check out my current: Extras list

Nov 12, 2009 at 11:25:46 AM
Mario's Right Nut (350)
avatar
(Cunt Punch) < Bowser >
Posts: 6576 - Joined: 11/21/2008
Texas
Profile
Originally posted by: Sivak

Just wondering: Why MMC1?



Well, the background takes up a ton of PRG space, and the overworld background tiles here filled up almost all of the one background tile bank.  MMC1 provides ample space for both issues. 

Why not?

I didn't know it didn't work on the other things.  I'll have to see if I can figure out why.


-------------------------

This is my shiny thing, and if you try to take it off me, I may have to eat you.

Check out my dev blog.


Nov 12, 2009 at 11:34:02 AM
Sivak (40)
avatar
(Sivak -) < Kraid Killer >
Posts: 2344 - Joined: 05/04/2007
Ohio
Profile
The reason why it looks like you have the erroneous graphics is you're doing something wrong with switching in the banks of CHR... Also, Nintendulator reports that you have 240KB of PRG, which is definitely wrong.

Something with yer banks is amiss. I've not used MMC1, so I don't know what else to say on the matter.

-------------------------
My website: Here

Battle Kid 2 demo videos: Playlist
Battle Kid demo videos: Playlist

Check out my current: Want list
Check out my current: Extras list

Nov 12, 2009 at 11:37:58 AM
MrMark0673 (448)
avatar
(Mark Nolan) < Master Higgins >
Posts: 7841 - Joined: 02/20/2007
Massachusetts
Profile
MRN: I'll definitely be messing around with this tonight. I'll try it in a few different emulators and let you know any problems that I find.

Amazing work so far, even if it isn't running properly on a few emulators. With the amount of progress you've made in such a short time, I'm sure you'll be able to trouble shoot the problems.

I owe you a PM about donors and EPROMs, I'll send you one tonight!

-------------------------
Hi, my name is Mark, and I collect (and now sell!) Prototypes.
 
Photobucket

The Largest Comprehensive List of NES Protos for Sale Available on the Web!
http://www.nintendoage.com/forum/...
 

Nov 12, 2009 at 11:46:56 AM
Mario's Right Nut (350)
avatar
(Cunt Punch) < Bowser >
Posts: 6576 - Joined: 11/21/2008
Texas
Profile
Originally posted by: Sivak

The reason why it looks like you have the erroneous graphics is you're doing something wrong with switching in the banks of CHR... Also, Nintendulator reports that you have 240KB of PRG, which is definitely wrong.

Something with yer banks is amiss. I've not used MMC1, so I don't know what else to say on the matter.
^^  Yea, banks hate me.  There should be 256kb of PRG rom.  However, right now, the ROM is 264kb = 256kb of PRG + 8kb or CHR.  I'll poke around and see if I messed up something retarted.  It happens a lot.



-------------------------

This is my shiny thing, and if you try to take it off me, I may have to eat you.

Check out my dev blog.


Nov 12, 2009 at 11:57:32 AM
udisi (88)
avatar
< King Solomon >
Posts: 3265 - Joined: 11/15/2006
United States
Profile
sad to report this isn't running in FCEUX2.0 either, all I get is a Grey screen on boot up. I'd seen some screens of this earlier and it looks like a ton of fun. Don't let the tech get ya down. I feel your pain with it

Nov 12, 2009 at 12:26:58 PM
Sivak (40)
avatar
(Sivak -) < Kraid Killer >
Posts: 2344 - Joined: 05/04/2007
Ohio
Profile
Well, the thing to just remember about banks is they're always powers of 2. 

So 256 is fine.  2^8
8kb is also fine, 2^3, although I'm assuming you'll go for more graphics later.

NROM uses 8kb of graphics after all.  I don't know.  MMC1 just seemed so strange to me, hence why I don't consider using it.  MMC3 on the other hand... 

-------------------------
My website: Here

Battle Kid 2 demo videos: Playlist
Battle Kid demo videos: Playlist

Check out my current: Want list
Check out my current: Extras list

Nov 12, 2009 at 12:55:49 PM
dr.robbie (175)
avatar
(Robbie Pacanowski) < Bowser >
Posts: 6645 - Joined: 11/28/2008
Missouri
Profile
I tried it on JNES and just got garbled graphics :-\. Screenshot you provided looks like a cool start though.

-------------------------
Let's Go Penguins!

Nov 12, 2009 at 1:14:48 PM
albailey (55)
avatar
(Al Bailey) < Lolo Lord >
Posts: 1522 - Joined: 04/10/2007
Ontario
Profile
MMC1 is supported by Retrozone if you are making carts that are not from donors.
MMC3 would require donor carts.

Al

-------------------------

My Gameboy collection  97% complete.          My N64 collection   88% complete



 My Gamecube collection  99% complete        My NES collection   97% complete


Nov 12, 2009 at 1:18:23 PM
albailey (55)
avatar
(Al Bailey) < Lolo Lord >
Posts: 1522 - Joined: 04/10/2007
Ontario
Profile
The iNES header is wrong, which is why Nintendulator wouldnt load. It has 15 as the number of PRG banks.
Set num PRG banks to 16 and it runs. You can even edit the iNES header from within Nintendulator, but you need to restart afterwards.
Al

-------------------------

My Gameboy collection  97% complete.          My N64 collection   88% complete



 My Gamecube collection  99% complete        My NES collection   97% complete


Nov 12, 2009 at 1:23:13 PM
Sivak (40)
avatar
(Sivak -) < Kraid Killer >
Posts: 2344 - Joined: 05/04/2007
Ohio
Profile
Originally posted by: albailey

The iNES header is wrong, which is why Nintendulator wouldnt load. It has 15 as the number of PRG banks.
Set num PRG banks to 16 and it runs. You can even edit the iNES header from within Nintendulator, but you need to restart afterwards.
Al


Yep.  That did it.  A quickie hex fix of 0F into 10 makes it run anywhere.

-------------------------
My website: Here

Battle Kid 2 demo videos: Playlist
Battle Kid demo videos: Playlist

Check out my current: Want list
Check out my current: Extras list

Nov 12, 2009 at 1:33:45 PM
Mario's Right Nut (350)
avatar
(Cunt Punch) < Bowser >
Posts: 6576 - Joined: 11/21/2008
Texas
Profile
Fuckin' Z! Thanks guys. It would have taken me a while to find that. New file uploaded!

-------------------------

This is my shiny thing, and if you try to take it off me, I may have to eat you.

Check out my dev blog.


Nov 12, 2009 at 1:41:34 PM
Paul (224)
avatar
(Paul ) < Bonk >
Posts: 17054 - Joined: 07/02/2007
Tennessee
Profile
Great, that works now.. Your game is looking good MRN..

Is that the Enterprise?

Nov 12, 2009 at 1:41:41 PM
AllYourBass (101)
avatar
(Pepe Silvia) < Bowser >
Posts: 5717 - Joined: 06/22/2009
Alberta
Profile
Works perfectly on FCEUXD SP now... Nice work, MRN.

Nov 12, 2009 at 1:48:49 PM
Mario's Right Nut (350)
avatar
(Cunt Punch) < Bowser >
Posts: 6576 - Joined: 11/21/2008
Texas
Profile
Originally posted by: PSerge

Great, that works now.. Your game is looking good MRN..

Is that the Enterprise?

No, it is it's own ship.  I suppose I am too much of a trekkie to make a different format.  I'm thinking of naming it the Nostromo


-------------------------

This is my shiny thing, and if you try to take it off me, I may have to eat you.

Check out my dev blog.


Nov 12, 2009 at 2:16:10 PM
dangevin (219)
avatar
(Dan Langevin) < Wiz's Mom >
Posts: 12129 - Joined: 08/17/2006
Pennsylvania
Profile
^ Or the Nostrilomo?

-------------------------