Skip navigation
Welcome, Guest! Please Login or Join

Loading...

FS: NES RetroVision - $130

LOCKED TOPIC

May 6, 2010 at 12:06:32 PM
bunnyboy (81)
avatar
(Funktastic B) < Bowser >
Posts: 7446 - Joined: 02/28/2007
California
Profile
Originally posted by: JBOGames

Does the sound work on the Retro Duo without modding?

No, Retro Duo doesn't have the sound inputs from the cart.  You would have to use the headphone jack on the side.

May 6, 2010 at 12:07:40 PM
bunnyboy (81)
avatar
(Funktastic B) < Bowser >
Posts: 7446 - Joined: 02/28/2007
California
Profile
Originally posted by: marvelus10

Will there be further revisions for Gameboy Color or even Game Boy Advance? I really want this, the temptation is killing me.

Nope!  NES has too many color limits to do even the GB Color.  Original GB is best possible.

May 6, 2010 at 12:20:55 PM
bunnyboy (81)
avatar
(Funktastic B) < Bowser >
Posts: 7446 - Joined: 02/28/2007
California
Profile
Thanks to nitro2k01 of #gbdev who suggested and helped with removing the power regulator board which should reduce noise. Now there is a bit more space inside the cart! All the carts sold have been changed before shipping.

May 6, 2010 at 12:37:07 PM
MrMark0673 (448)
avatar
(Mark Nolan) < Master Higgins >
Posts: 7817 - Joined: 02/20/2007
Massachusetts
Profile
Payment sent.

YES!!!!

-------------------------
Hi, my name is Mark, and I collect (and now sell!) Prototypes.
 
Photobucket

The Largest Comprehensive List of NES Protos for Sale Available on the Web!
http://www.nintendoage.com/forum/...
 

May 6, 2010 at 12:41:05 PM
Aquanistic (25)
avatar
(: Alex :) < El Ripper >
Posts: 1388 - Joined: 09/01/2009
United States
Profile
Wow. Now THAT is awesome.

-------------------------
My FO / FT Thread

May 6, 2010 at 1:00:00 PM
NESHomebrew (18)
avatar
(Brad Bateman - Strange Brew Games) < King Solomon >
Posts: 4177 - Joined: 04/28/2008
Saskatchewan
Profile
I think this is really cool. If I had a gameboy collection I would buy this in a heartbeat. Do you plan on making these for a while? It would suck if I couldn't get one of these in the future.

May 6, 2010 at 3:06:08 PM
qixmaster (126)
avatar
(Josh B) < Wiz's Mom >
Posts: 11000 - Joined: 08/19/2006
Oregon
Profile
payment sent! totally cool product Brian. I can't wait to get this and give Metroid II a run no my NES

-------------------------
eBay listings here

May 6, 2010 at 3:50:00 PM
removed-07-06-2016 (214)

< Bowser >
Posts: 5018 - Joined: 06/26/2008
Other
Profile
While I think the overlay of the GB screen is cool, is this an option that can be removed (i.e. play stuff fullscreen)? I'll probably buy one in the next batch you have, either way, but just thought I'd ask.

May 6, 2010 at 5:31:11 PM
bunnyboy (81)
avatar
(Funktastic B) < Bowser >
Posts: 7446 - Joined: 02/28/2007
California
Profile
The border can be changed to black or white, but so far there is no GB picture scaling so it fills the screen. Small chance I will be able to add that in the future because there is more space in the CPLD. If that happens any of the existing carts can be sent here to be reprogrammed as it will require no new hardware.

May 6, 2010 at 5:38:18 PM
removed-07-06-2016 (214)

< Bowser >
Posts: 5018 - Joined: 06/26/2008
Other
Profile
^Interesting. With knowing very little about how the tech works, what you're saying is that since it's using an NES to translate the picture to the screen, what is displayed on the GB "screen" is using the correct amount of pixels relative to what it would have been if it were an NES game? I mean, you had to add the border so that it would be as full screen as it is now?

May 6, 2010 at 5:57:12 PM
bunnyboy (81)
avatar
(Funktastic B) < Bowser >
Posts: 7446 - Joined: 02/28/2007
California
Profile
NES is 256x224 pixels, GB is 160x144, so without any pixel doubling or scaling there is extra space around the outside of GB when shown on NES. Scaling would have to take every 2 GB pixels and turn them into 3 NES pixels. That would make the GB display 240x216, which is a smaller border. That isn't easy and would add some blurring.

May 6, 2010 at 7:03:44 PM
udisi (88)
avatar
< King Solomon >
Posts: 3261 - Joined: 11/15/2006
United States
Profile
well, as much as I thought this would just be a super gameboy in a nes casing, I'm surprised that it retains the expansion ports for the adding or peripherals. That changes some things. Neat piece of hardware.

May 6, 2010 at 7:16:46 PM
qixmaster (126)
avatar
(Josh B) < Wiz's Mom >
Posts: 11000 - Joined: 08/19/2006
Oregon
Profile
Would it be possible to link two of these Retrovisions together and play f1 on two tvs against each other?

-------------------------
eBay listings here


Edited: 05/06/2010 at 07:17 PM by qixmaster

May 6, 2010 at 7:33:51 PM
Fantomex (211)
avatar
(Chris Z) < Ridley Wrangler >
Posts: 2936 - Joined: 08/08/2008
Pennsylvania
Profile
is that an actual game boy inside the cart?

-------------------------



May 6, 2010 at 7:43:31 PM
Neist (7)
avatar
(Jonathon Self) < Little Mac >
Posts: 76 - Joined: 05/06/2010
Oklahoma
Profile
I know I'm new here, but this is too cool not to sign up to the boards to comment about.

If you have any sort of running waiting list, I'd definitely like to get on it. This is way too awesome.

-------------------------
-Neist

May 6, 2010 at 7:51:12 PM
BeaglePuss (41)
avatar
(Matt Nolan) < Bowser >
Posts: 5719 - Joined: 12/01/2008
Massachusetts
Profile
Originally posted by: qixmaster

Would it be possible to link two of these Retrovisions together and play f1 on two tvs against each other?

Dude, that would be unreal!


May 6, 2010 at 8:18:39 PM
bunnyboy (81)
avatar
(Funktastic B) < Bowser >
Posts: 7446 - Joined: 02/28/2007
California
Profile
Originally posted by: qixmaster

Would it be possible to link two of these Retrovisions together and play f1 on two tvs against each other?

Absolutely!  Whats f1?  I haven't tried 2x RetroVision but did play Tetris on RetroVision vs GB Pocket.

May 6, 2010 at 8:27:52 PM
albailey (55)
avatar
(Al Bailey) < Lolo Lord >
Posts: 1521 - Joined: 04/10/2007
Ontario
Profile
I think Bunny need a new icon, unless thats what the "Releasers" icon is for. This type of hardware development goes beyond homebrew into a whole new realm.

Al

-------------------------

My Gameboy collection  97% complete.          My N64 collection   88% complete



 My Gamecube collection  99% complete        My NES collection   97% complete


May 6, 2010 at 8:40:00 PM
TheFrisbee (194)
This user has been banned -- click for more information.
(Max (Ray) Frisbee) < Bowser >
Posts: 6436 - Joined: 05/24/2007
Tennessee
Profile
Thats soo amazingly awesome!

-------------------------

[18:07] osg: It is my lifelon goal to be in everyone's signature

Current project: http://nintendoage.com/forum/mess...

May 6, 2010 at 11:49:32 PM
Armageddon Potato (239)
avatar
(Daniel Tatro) < Kraid Killer >
Posts: 2061 - Joined: 04/28/2007
California
Profile
This is awesome. Put me down for one!

May 7, 2010 at 12:55:31 AM
Fantomex (211)
avatar
(Chris Z) < Ridley Wrangler >
Posts: 2936 - Joined: 08/08/2008
Pennsylvania
Profile
Are you still accepting those trades for store credit? if so can you post the list again? Also ive got a ton of game boys that have dead pixels but good insides if you need some for these

-------------------------



May 7, 2010 at 1:57:08 AM
MarioMania (10)
avatar
(Danny Scalero) < El Ripper >
Posts: 1035 - Joined: 10/04/2006
California
Profile
Why is there sound only in the headphone jack??

-------------------------
 

May 7, 2010 at 2:19:59 AM
MCMROSE (43)
avatar
(Matt "Halo fruit cake") < Kraid Killer >
Posts: 2242 - Joined: 08/15/2009
Oregon
Profile
holy sweetness!

-------------------------
mcmrose.com

May 7, 2010 at 2:36:52 AM
marvelus10 (46)
avatar
( . ) Boobies ( . ) < King Solomon >
Posts: 3248 - Joined: 06/05/2007
British Columbia
Profile
Payment sent, thank you.

-------------------------




 

May 7, 2010 at 11:41:20 AM
bucky (0)
avatar
(Roy Scheider) < Little Mac >
Posts: 60 - Joined: 07/16/2009
Pennsylvania
Profile
Originally posted by: MarioMania

Why is there sound only in the headphone jack??


There's only sound in the headphone jack if you haven't modded your NES. It's the same reason you can't play a Japanese game with sound expansion and have it work on your American NES, it wasn't made to support expansion audio out of the box. bunnyboy posted a link to a thread about how to do the simple resistor mod... then it'll work.